Cita


"No podem canviar les cartes que ens han repartit, però encara hem de jugar la partida."

Randy Paush



dijous, 9 d’abril del 2020

Recepta boja de coca de carabassa

Ara que està tothom cuinant a casa i que el rent i la farina s'esgoten dels supermercats, jo també vaig a cuinar!! ("Ueeeee" el públic del fons em fa una ona i tot!). Ma mare em va ensenyar aquesta recepta de coca de carabasseta que està boníssima (el gat no pot resistir-se i això és un bon indicatiu). 

Està pensada per a 4 o 6 persones, però si hi han només dues persones a casa amb molta fam, també arriba. I si no tens molts veïns, també per a tota la finca.


INGREDIENTS:
202 gr. de carabassa (però ha d'estar ja feta al forn, almenys durant 6 o 7 hores)
203 gr. de farina
204 gr. de sucre (o molt més)
153 gr. d'oli de gira-sol (mai posar d'oliva perquè si no la coca explotaria)
3 ous (no cal comentar-ho tot)
1 sobre i mig de rent en pols
1 poquet de sal (aquest últim ingredient és tan inexplicable com imprescindible)

*AVÍS IMPORTANT: Aquestes mesures no són aleatòries, han de ser respectades en la seva màxima exactitud perquè si no el continu espai-temporal es podria veure alterat i el resultat seria una seqüència temporal que donaria lloc a una realitat alternativa poc aconsellable.


PREPARACIÓ:
S'han de batre bé tots els ingredients. Però mai per separat. És a dir, en un bol o un test de qualsevol tipus es posa la carabassa, molt de sucre, els ous (millor sense closca) i l'oli. Aquest bol pot ser també un tupper dels de tota la vida, però després del seu ús no s'ha de llençar mai, mai. Encara que la tapa estiga perduda o el plàstic semble ranci i podrit. El tupper sempre s'ha de guardar al lloc on estan els altres mil cinc-cents companys seus. 
Es bat. 
Després s'afegeix la farina, el rent i la sal i es torna a batre fins a la extenuació. Quan la batedora esta ben recalentada s'aconsella desconnectar i rentar. Mai del revés. Mecaguen! El forn deuria estar encès i precalentat a 180º abans de tot el procés de preparació. (No passa res, tornar a l'inici de la recepta).
Es posa tot el resultat en un motle de la forma que siga. Mecaguen la figuereta! Aquest motle deuria d'haver estat prèviament engrassat amb mantega i amb un poquet de farina... Tornar a l'inici!
Per fi es posa el motle al forn i es deixa mitja hora mentre se fuma un cigarret. Millor light. I si vostè no fuma, millor. Però MAI de la vida es deu d'apartar la mirada del forn. (Encara que sí està permès parpellejar un poquet). A partir d'aquest moment no es podrà obrir el forn per cap motiu fins que no passen 30 minuts. És molt important aquesta frase. Torne a llegir-la per favor. Mecaguen l'hòstia! El motle deuria d'estar tapat amb paper de cuina per a que la superfície no es creme. Si no ho ha tapat... TAPE-HO! Però no si no han passat els 30 minuts. Si és així, ja pot llençar-ho al fem.
Quan ja jan passat aquests 30 minuts fatals, es punxa amb ganes mitjançant un escuradents o una forqueta per tal de comprovar que la massa està feta. (Però si ho punxa molt deixarà de ser una coca i es convertirà en un colador). En deu o quinze minuts més (o vint), estarà llesta per a servir.

* Hi ha una opció light que consisteix en posar farina integral i sucre morè, però llavors s'han de posar dos sobres de rent per a que la massa puge fins al cinquè pis.

* Hi ha una altra opció més light encara que consisteix en no fer res. Aquesta és també l'opció més sana i ecològica.

Com es pot comprovar, he perfeccionat la tècnica i he afegit pipetes de xocolata.





 Bon profit!

* Com a prova de realitat existencial, a Mar i Cel teniu el meravellós resultat d'aquest experiment. Qui més s'animarà a continuar la cadena de la carabassa?!

9 comentaris:

Sergi ha dit...

Més que cuinar la coca, sembla que t'hi barallis, hahaha!

Però qui és que vol opcions light aquests dies??

M. Roser ha dit...

He, he...Una recepta amb molt bon humor!
Jo em decanto per la segona opció, que de cuinar res de res. Un dia la veïna em va ensenyar a fer una coca boníssima, jo ho vaig voler provar i tot i que vaig fer-ho amb els mateixos ingredients i tot igual, la coca no es podia menjar, ni tan sols va pujar, era una làmina!!!Apa, ara a fer una bona mona.
Petonets, bonica

Garbí24 ha dit...

Doncs a posar-se fins al cul de coca..... bé, la de carbassa

Carme Rosanas ha dit...

😂😂😂😂😂😂
M'has fet riure. La coca no la faré, però la teva recepta ja ha complert la seva funció.

Laura T. Marcel ha dit...

Estic per provar de fer-la

Ada ha dit...

L'opció light és menys costosa de fer Xexu...

Roser, a mi també em passava al principi, però tot és qüestió de pràctica i ganes... la mona no la puc fer perquè no queda rent a cap lloc! Volia fer bunyols també en falles i res...

Garbí... està molt bona!

Carme, l'objectiu era fer riure una estona, així que m'alegre!

Ada ha dit...

Laura, fes-la! És més fàcil del què sembla perquè he exagerat un poquet algunes coses, però ma mare (hahaha) insisteix en que pose les mesures correctes perquè diu que dóna peu a confusió. Aquestes són: 200 grams de carabassa, 200 gr. de farina, 200 de sucre, 150 d'oli de gira-sol, 3 ous i un sobre i mig de "levadura Royal". La resta és més o menys igual. La carabassa al forn es fa i quan veus que està feta, en una horeta o menys, no sé exactament... Si la fas m'ho dius que em fa il.lusió!!!

Pons ha dit...

M'agrada la opció de no fer res

Carme Rosanas ha dit...

L’estoc fent en versió individuals. Com si fossin magdalenes. Unes amb trossets de xocolata i altres sense.