Cita


"No podem canviar les cartes que ens han repartit, però encara hem de jugar la partida."

Randy Paush



diumenge, 25 d’abril del 2010

25 d'abril de 1707

No puc passar el dia d'avui sense recordar el trist final de la Batalla d'Almansa; aquella que ha estat oblidada per molts valencians, que no dónen importància al fet d'haver perdut els furs i tot allò que teníem fins aleshores i que ens van arrebatar amb els decrets de Nova Planta. Aquells que els dóna igual pertànyer a uns que altres, que acepten allò que els han venut com a bandera o com a llengua que no existeix. Aquells que es consideren més valencians que nosaltres, que ens miren com a traïdors i que ens insulten. Doncs bé, estic cansada de discutir amb vosaltres, però no em fareu canviar d'opinió, perquè encara quedem  alguns que sí sabem quins són els nostres orígens i no pensem oblidar-los. Encara que no ho entengau. Encara que vos repatege les entranyes que pensem diferent.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Un record molt necessari! És trist veure com hi ha gent que menysprea i no valora les seves arrels. Cal continuar lluitant!

Jobove - Reus ha dit...

com deia la canço "a joc de daus vos ha compararè"

donant una ullada al teu blog
una abraçada des de Reus

joanfer ha dit...

Qui perd la seva memòria, també perdrà la seva identitat. Entre tots i totes farem possible que aquests fets no caiguin en l'oblit... ;)

Garbí24 ha dit...

Cal alimentar bé les nostres arrels per tal de que no siguin febles quant intentin arrencar-les

Ada ha dit...

Doncs teniu tota la raó, i m'alegre de poder compartir-ho amb vosaltres!

Lídia Gàzquez ha dit...

Estic amb tu, Ada. El mal està en la ignorància, en perdre els orígens. La història l'escriuen els vencedors, diuen. No crec tant que sigui així, sino més aviat que la història que aprenem no hi és tota. El poder de la informació la tenen els que manen i ens eduquen i ens ensenyen de forma global el que ells volen. D'aquí que anul·lin la llibertat de pensament. Informació és poder.

Una abraçada!

La Meva Perdició ha dit...

Tot el meu suport i comprensió! No hi ha per que callar!

Alyebard ha dit...

El mal d'Almansa a tots alcança
Veig que encara teniu al Felip caps per avall, i per molts anys!