Cita


"No podem canviar les cartes que ens han repartit, però encara hem de jugar la partida."

Randy Paush



diumenge, 22 d’agost del 2010

Bous i balcons

Les festes dels pobles poden ser molt divertides... per a alguns. Les del meu ja estan acabant i deixen un repertori d'anècdotes i "cotilleos" prou extens.

Un dels primers dies de bous, va succeïr "un petit incident sense importància", si, perquè ningú va sortir greument ferit... exceptuant tres senyores que no es van enterar que el bou anava solt pels carrers quan elles passejaven tranquil.lament per l'altre costat de les barrenes i, de sobte, se'l van trobar de front.
Hi ha vàries versions que viatgen més ràpides que la llum per les converses de tot el poble. Uns diuen que un bou va agafar a tres dones, versió oficial també dels periòdics. Però altres afirmen amb gran convicció que van ser les tres senyores que van pillar al bou... i el pobret va quedar en estat de "shock" i no el van poder treure per la nit per embolar-lo... La diversió als parlars està assegurada treguent aquest tema de conversa i les bromes que es poden relacionar amb el tema... perquè quan es tracta de fer burla, la gent és molt prolífica, i els dobles sentits no tenen fi...
Després de passar una vesprada de bous per casa de la família, em fa què pensar. L'ambient de bous és... particular. La gent sol estar assomada als balcons o a les finestres per veure els dos segons de passada de l'animal... Bé, d'animals hi ha molts, perquè fins fa poc no m'havia adonat que el fet de "tallar la corda" del bou després d'embolar-lo, és tot un acte de demostració de valentia i que la gent aplaudeix.

Aquella vesprada, el bou anava tan marejat que no sabia per on tirar... Els "valents" el provocaven amb crits per a que es moguera cap a un costat o altre, i l'asfalt del carrer li cremava les potes i el feia sagnar deixant unes senyals de patiment ben clares. A part del rossetó que portava clavat al llom, que alguns diuen que no fa mal, però... heu provat a posar-vos un vosaltres?

Com que aquest bou, estava ja prou marejat i no es movia de davant de casa dels meus pares, la gent va començar a protestar, perquè clar, és totalment injust i motiu de ràbia que l'animalet estiga més temps en un carrer que en altres, perquè tots el volen veure des del seu balcó particular... Com anava diguent, aquest bou ja no sabia ni què era ni on estava, i van tindre que entrar un camió amb un cadafal per a tancar-lo dins, tot estirant-li de la cua, de les banyes, i això si, quan estava ben immobilitzat, tots donant-li cops.

Després van treure una "vaquilla"...  no en tenien prou! I la van embolar ni més ni menys que a la casa del costat! Com?¿ no ho sé, però estirant-li de totes les parts, la van nyugar als barrots del garaig d'algú i li van prendre foc a les banyes, perquè si, perquè fa més bonic. I després encara quedava embolar a l'altre bou, el que estava marejat, per a rematar-lo al final de la nit i menjar-se la seva carn.
Aquesta és la meva visió d'aquest aspecte de les festes, encara que cadascú supose que tindrà la seva pròpia... Això si, una de les coses que m'agraden d'aquests dies és l'aspecte dels balcons:


8 comentaris:

joanfer ha dit...

Jo tampoc acabo d'entendre ben bé aquest tipus de festes i encara menys si es tracta de fer patir un animal.

El més trist, però, és que s'hagi de crear o plantejar lleis, precissament, per evitar aquest tipus de tortures sense sentit...

Una abraçada.

Mireia ha dit...

Mare meva, això dels "bous" em fa una poooor!!!!

ada, ja passaràs pel meu blog quan vulguis, petons

Ada ha dit...

Doncs si, joanfer, a mi també em dóna molta llàstima tot el que fan als bous... moltes gràcies per passar per ací, feia temps que no et veia!!! una forta abraçada per a tu també!

Mireia, ara me passe per allí, un beset!

Delfica ha dit...

Ada, he vist que m'has fet un comentari al blog (t'ho agraeixo molt), pero no me'n surto amb aixo d'administrar els comentaris i -per error- he eliminat el teu. Em sap molt de greu i volia excusar-me.
Petons i gracies novament.

Alyebard ha dit...

No he entès mai això dels bous, però coincideixo que teniu uns balcons d'allò més bonics.

Ada ha dit...

Delfica, no et preocupes, no passa res! Ja et deixaré un altre si vols!

Gràcies Alye!! Ja has tornat de vacances i ara toca seguir la marxeta eh...! A mi em queda poc!

La Meva Perdició ha dit...

El maltractament als animals com part d'un espectacle, és una visió trista i dolorosa. No ho entenc i no crec que tingui cap justificació. Penso que diu ben poc de tots nosaltres com a éssers racionals.

Bertha ha dit...

Al mi em dóna molta pena que maltractin als animals, el de decorar les balconades, a i cadascun