Cita


"No podem canviar les cartes que ens han repartit, però encara hem de jugar la partida."

Randy Paush



dissabte, 26 de juliol del 2014

I tu, com parles?

Sempre m'ha agradat escoltar diferents accents i per què no, imitar-los, és divertit. Comprovar paraules i expressions que són diferents en altres llocs, és una bona tasca de recopilació i ampliació de vocabulari. I a la nostra llengua hi tenim moltes varietats, fet que molts utilitzen per a recolzar les tesis anticatalanistes. Però pense que aquesta varietat i formes de dir les coses deu de ser entesa com a riquesa i hem d'estar orgullosos... Mireu quin test he trobat que, a partir d'unes preguntes, et diu de quina zona ets. A mi m'ho ha encenrtat completament!
Si teniu temps i ganes, feu un clic a aquest enllaç:

http://interactius.ara.cat/testdialectal/


11 comentaris:

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

ho vaig fer fa dies i també en va encertar de ple :)

Carme Rosanas ha dit...

Jo també el vaig fer. ;)

I també m'agrada molt conèixer les variants dialectals, els diferents accents i la riquesa de vocabulari, quan ajuntes totes les variants. Tenim una llengua preciosa i riquíssima... Que no se'ns escapi, cuidem-la molt.

Sergi ha dit...

Em sembla que no queda ningú en tot Catalunya que no l'hagi fet! Va córrer com la pólvora. Està molt ben trobat, la veritat, tot i que he de dir que a mi no em va encertar la comarca, no es va quedar lluny, però he de dir que tothom ha reconegut que li encerten molt.

Gemma Sara ha dit...

Xulo, xulo, jo sóc central però tinc del Bages (per què tinc una amiga manresana?) i del Vallès Occidental (per què vaig estudiar a Bellaterra?) misteris dialectals!
He vist paraules que no havia vist em ma vida :)

Elfreelang ha dit...

riquesa i varietat lèxica, semàntica i d'accent ...ja l'he fet i m'ha sortit que parlo una barreja de tres zones !

Garbí24 ha dit...

Que puc dir al respecte...que m'agrada molt fer còrrer la

M. Roser ha dit...

Un test ben curiós...Jo l'he fet i m'han sortit tres comarques i la primera era la meva, el Bages. Les altres dues no hi tenia cap relació( no les recordo)
Però he tingut un petit problema, perquè jo he viscut al Bages, a la Segarra, al Bergadà, al Solsonès i al Baix Llobregat i, és clar hi havia paraules que jo les podia dir de diferents maneres i com que només podies clicar-ne una...
A mi les paraules dialectals m'agraden molt, són la riquesa d'una parla!
Que tinguis una bona setmana.

Ada ha dit...

És a dir, que l'havieu fet tots ja!! jejeje... Doncs hi ha expressions que només es diuen en alguns pobles, però són molt gracioses!

Màrius ha dit...

Perdona, ho acabo de descobrir...
He provat i no m'ho ha encertat gaire, sí que ha dit 75% de Tarragoní, però després m'ha dit que sóc de la Conca de Barberà -a prop, sóc de Valls- o del Bages o del Solsonès, potser dues de les comarques on menys he estat a la meva vida. !?

Ada ha dit...

Bé, tampoc és que siga un mètode infaliblle... doncs a mi si que m'ho va encertar! Hauràs d'anar a aquestes comarques per comprovar-ho, no? jejeje
Gràcies per comentar!

Màrius ha dit...

Bé, he de dir que l'he tornat a fer canviant la resposta a dues preguntes que la meva dona m'ha fet notar que no havia respost com realment ho havia de fer i, aquest cop, encert gairebé total; Alt Camp amb influència nordoccidental, lògic per haver viscut dos anys al Pallars i passat els caps de setmana durant gairebé vuit anys a la Conca de Barberà.
La meva dona també l'ha fet i encert total.
Vaja, que molt bé, per només tenir vint preguntes.