Cita


"No podem canviar les cartes que ens han repartit, però encara hem de jugar la partida."

Randy Paush



dijous, 6 de març de 2008

Carole Lombard (1908-1942)







Potser la seva vida és comparable a la trajectòria d’un cometa, va ser rápida i brillant. És una d’aquelles actrius que omplen la pantalla, només cal observar el registre d’expressions i la presencia que ténen per adonar-se de la seva originalitat i elegancia natural. Una d’aquelles amb un encant especial que no es podría definir, tal volta els personatges que la van fer famosa, com per exemple el d’Irene Bullock a la pel.lícula “Al servicio de las Damas” (1936), dirigida per Gregory La Cava i per la qual va ser nominada a l’Oscar. En aquest film, la Lombard és coprotagonista amb William Powell, per aquell temps exmarit seu, i amb qui aconsegueix interpretar a una sofisticada parella còmica. Trobe que és el carácter del personatge Irene Bullock, el que resalta la personalitat de l’actriu que pensé que s’asemblava a ella: entre còmica i glamourosa, una mica boja i sentimental, excéntrica però generosa, serpentària, psicótica, consentida, però, sobre tot, enamorada.
Jane Alice Peters, el seu vertader nom, va perdre el seu contracte de treball com a actriu a causa d’un accident automovilístic que li va deixar la part esquerra del rostre amb cicatrius, i pel qual va haver de ser sotmesa a una intervenció quirúrgica.
A la década dels 30 va arribar a ser una gran estrella on Carole Lombard es convertiría en la reina de les screwball comedies, especialment pel seu treball a “la comedia de la vida” (1934) dirigida per Howard Hawks.
Al 1939 trobaria el seu segon marit, ni més ni menys que Clark Gable, amb qui va compartir els millors anys, i també els últims de la seva vida. De cop i volta, als 33 anys, un tràgic accident d’avió es va emportar la seva vida, deixant a l’actor més galant d'aquell moment viude i totalment desolat. Es diu que ja mai més tornaria a ser el mateix.


Filmografia:
El seu debut cinematogràfic va ser amb un film d’Allan Dwan anomenat “A perfect crime”
“Marriage in transit” (1925) de Ron William Neil
“Gold and the Girl” (1925) de Edmund Mortimer
“Ladie’s man”1931, “Man of the world” 1931
“Ahora y siempre” (1934) de Henry Hataway
“Candidata a millonaria” (1935) de Mitchell Leisen
“La reina de Nueva York” (1937) de William Wellman
“Dos mujeres y un amor” (1939) de John Cromwell i coprotagonitzada per Cary Grant
“They knew what they wanted” (1941) de Garson Kanin
“Matrimonio original” (1941) de A. Hitchocock
“Ser o no ser” (1942) de Ernst Lubitsch


6 comentaris:

Anònim ha dit...

Es una pasada el coneixement sobre Carole Lombard..!..Ada Valencia et felicito...ting 24 videos, i em tots ells..et captiva !...men faltaben alguns titols i tu m´as ajudat.
Feliciacions !

Anònim ha dit...

Es una pasada el coneixement sobre Carole Lombard..!..Ada Valencia et felicito...ting 24 videos, i em tots ells..et captiva !...men faltaben alguns titols i tu m´as ajudat.
Feliciacions !

Ada ha dit...

de res! M'alegre molt d'haver-te ajudat, sigues qui sigues.
un saludet i moltes gràcies a tu pel teu comentari!

Ada ha dit...

de res! M'alegre molt d'haver-te ajudat, sigues qui sigues.
un saludet i moltes gràcies a tu pel teu comentari!

Ada ha dit...

de res! M'alegre molt d'haver-te ajudat, sigues qui sigues.
un saludet i moltes gràcies a tu pel teu comentari!

Ada ha dit...

ai, se m'ha anat la mà , jajaja!!