Cita


"No podem canviar les cartes que ens han repartit, però encara hem de jugar la partida."

Randy Paush



dimarts, 8 de març del 2016

8 de Març, dia de la Dona!


Com és ben sabut, a l'obra d'Aristòfanes anomenada "Lisístrata", una dona atenesa cansada de tantes guerres, organitza una vaga sexual per a aconseguir la Pau. D'aquesta manera, uneix a les dones de les dues parts implicades, per a aconseguir aturar els enfrontaments.
Vertadera o no, bonica és la història, i bonic seria que encara avui ens poguérem unir front a aquesta lluita que encara no ha acabat.
Mentre es continuen escoltant comentaris ofensius que inclús nosatres llencem contra les pròpies dones, mentre no alcem la veu protestant contra micromasclismes que encara sonen, i mentre continuem entrant al joc de la competitivitat superficial... la cosa no funciona!
Aquest curtmetratge em va agradar molt, el pose ací per a recordar-lo i perquè pense que mostra com ens sentim les dones en moltes ocasions.

9 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

És molt clarificador aquest vídeo, perquè en realitat no es tracta d'homes o de dones, sinó de dominadors i oprimits.

Hi ha comportament masclistes fins i tot en les dones, és cert. També hi ha moltes bajanades que no ajuden gens a resoldre coses...

Seguirem...

M. Roser ha dit...

Aquesta història e la vaga sexual de les dones, per aconseguir la pau, la trobo molt original...Sigui veritat o no és molt ben trobada!
M'he mirat el vídeo i sembla mentida com canviant el sexe de les persones,les coses no han pas d'anar necessàriament bé.
Només millorarem si hi ha respecte per les dues bandes!!!
Bon vespre.

Garbí24 ha dit...

tant de bo les forces anesin totes cap a eradicar les diferències i amb les que ens sobren les dediquem a l'amor que ens podem professar sense fer diferències.
De totes maneres...feliç dia que tant de bo no s'hagués de celebrar.

Sergi ha dit...

Molt revelador el vídeo. Realment no ens n'adonem i aquestes coses passen cada dia, naturalment a la inversa. La lluita continua, i l'hem de lliurar plegats.

Anònim ha dit...

Ho celebrem amb l’esperança que en un futur proper no calgui celebrar-ho més.

El vídeo el miraré quan pugui

Elfreelang ha dit...

d'acord amb tu ....aquest vídeo el vaig posar al meu grup d'alumnat el curs passat i dintre de poc els hi tornaré a posar al grup actual va molt bé per fer pensar

Sergi ha dit...

Veig que últimament està molt de moda això dels micromasclismes. Ho he vist també al blog de l'Elfreelang, així que avui us faré el mateix comentari.

Trobo que hi ha una violència contra les dones que no és precisament micro, ni tampoc passa en cap país llunyà. La tenim aquí, a les nostres ciutats. No gaire lluny.

Diuen que una violació genera un trauma per a tota la vida. I més encara si és una violació múltiple. Doncs imagineu-vos si us segresten i us obliguen a tenir relacions amb centenars d'homes cada mes.

La veritat, em costa entendre què fa el moviment feminista preocupat pels 'miembros y miembras', els 'donanatges' o els semàfors amb faldilles mentre en aquest país hi ha esclaves sexuals. I no una ni dues.

Ada ha dit...

Siii , clar que si Sergi, però no creus que si els homes deixaren de buscar sexe d'aquesta manera no hi hauría negoci d'esclaves sexuals? Què podem fer nosaltres respecte a aquest tema que comentes? (si és que ho he entés bé)... poc, però i els homes? no fer ús d'aquest reclam...
Per suposat que hi ha coses més urgents i escandaloses amb les que treballar, però també és un perill no adonar-se del què ens trobem tots els dies; no podem netejar tots els carrers però si podem tirar el nostre paper a la paperera, és un principi. Aquests micromasclismes són el principi.
I les dones també porten pantalons!

Laura T. Marcel ha dit...

Un visca! molt gran per la imatge i el seu missatge de "ni mudes ni a la gàbia! i tot el que això vol dir. Però lamento dir que el video no m'agrada gens. No es tracta de posar-nos a fer el mateix que han fet amb nosaltres i que no ens agrada gens. No m'agrada ni tan sols l'escenificació en el video encara que ja entenc que sigui pq en tot cas alguns homes puguin veure's com són o com actuen, des de fora. Com tampoc entenc què és el que s'aconsegueix posant faldilles als semàfors, com ha dit el Sergi. Això és fixar-se només en el dit que apunta a la lluna. Cal que aprenguem a respectar a la persona, independent de si porta faldilla o pantalons i que el gènere no sigui font de desigualtat en cap sentit, més enllà de les diferències fisiològiques que no podem canviar. El dolent dels masclistes no és que siguin masclistes, el que són és gilipolles i això implica tot el demés i això és el que cal erradicar.